Stenmel har mange gode egenskaber

stenmel

Stenmel er blevet meget populært, da det har rigtigt mange gode egenskaber. Først og fremmest bruges stenmel til at feje ned mellem fliserne i haven, for på den måde at hindre ukrudtet i at gro. Stenmelet kvæler dermed ukrudtet, så det ikke kan vokse op mellem fliserne.

Det er helt samme princip man bruger, når man lever en indkørsel. Her ønsker man heller ikke ukrudt, hvorfor man med fordel kan lægge et lag stenmel på ca. 3 cm. Det er bedst at stampe stenmelet med enten en havetromle eller en pladevibrator, hvorefter man f.eks. kan lægge granitskærver over.

Sådan sikrer man sig, at de flotte granitskærver hele tiden er øverst og ikke bliver blandet med stenmelet. Samtidig sikrer det selvfølgelig, at der ikke komme ukrudt op til overfladen.

Stenmel fås i flere farver

Stenmel fås i mange forskellige farver, og man kan ikke sige at den ene slags er bedre end den anden. Grunden til man har flere farver er, at stenmelet skal passe med belægningen ovenpå. Hvis man har lagt granitskærver oven på stenmel, så er det bedst at stenmelet nogenlunde matcher denne farve.

Af og til vil der måske komme lidt stenmel op til overfladen, selvom det er blevet stampet godt. Dette gør dog ikke spor, så længe farven ligner farven på de omhandlende granitskærver. Altså sort stenmel til sorte granitskærver osv.

Stenmel er en billig løsning

Stenmel er faktisk en del billigere, end de fleste regner med. Man kan få god stenmel helt ned til under 1 kr. pr. kg. Stenmel er derfor en økonomisk god løsning, når man skal lave bede, indkørsler, petanquebaner osv. Samtidig er det vedligeholdelsesfrit.

Sammenligner man med en løsning uden stenmel, så bliver løsningen uden stenmel ofte dyrere i det lange løb. Både i det ekstra arbejde man får med at holde ukrudtet væk med gasbrænder eller sprøjtning, samt den kortere levetid inden man skal skifte f.eks. indkørslen. Man kan ligeså godt lave det ordentlig fra starten og få lagt noget stenmel under.

Din lokale vognmand kan levere stenmel

Når du skal bruge noget stenmel, så er den nemmeste løsning at få det leveret af en vognmand. Medmindre det er meget små mængder du skal bruge, så kan man også hente det selv. Stenmel er dog så tungt, at man ofte kommer til at køre mange gange, hvis man insisterer på selv at hente det.

En anden god ting ved at vælge en vognmand til levering af stenmel er, at vognmanden også kan have de andre ting med, som du skal bruge i dit projekt. Står du samtidig og mangler sand eller grus, så kan du ligeså godt få det leveret samtidig. Et godt eksempel en sådan vognmand er HV-Transport som er leveringsdygtig i alle former for sten.

Det kan være en god ide at vælge en lokal vognmand, da man ofte får en ekstra god service her. Så bor du i Midtjylland, så kan du f.eks. vælge en vognmand fra Herning, Holstebro, Silkeborg eller Ringkøbing. Ofte får man også den bedste pris ved at vælge lokalt, da vognmanden så ikke skal køre så langt.

Skriv en kommentar