Ude

Støbning af fundament

støbning af fundament

Støbning af fundament er vigtigt i enhver henseende, så du sikrer boligen mod at sætte sig og slå revner. Det er dog ikke kun huse, der har brug for solide og stabile fundamenter; det er også essentielt med korrekt støbning af fundament til garage, drivhus, flagstang, udestue, skur osv.

Næsten uanset hvilken konstruktion, der er tale om, så er fundamentet noget nær det allervigtigste. Med et dårligt fundament kan hele korthuset ramle, så at sige, og derfor er det vigtigt, du får gjort det ordentligt.

I denne guide ser vi nærmere på, hvad du skal forvente at betale, samt hvordan du sikrer dig selv de bedste priser på støbning af fundament til hus, sommerhus, garage mv.

Få 3 gratis tilbud på støbning af fundament

Hvordan får jeg den bedste pris på støbning af fundament?

3byggetilbud.dkHvis du vil være helt sikker på at give dig selv så gode odds som muligt, når du skal investere i et nyt fundament, så skal du indhente flere forskellige tilbud.

Dette kan du gøre på den gammeldags facon ved selv at finde alle firmaerne frem, finde telefonnumrene og så ellers ringe og skrive rundt i ét væk. Det kan være tidskrævende og til tider ret anstrengende at stå for denne del af opgaven selv.

Heldigvis kan du bruge nogle af de gode og gratis tilbudstjenester, der findes på nettet, når du vil have fat i de bedste tilbud på støbning af fundament til prisen.

Den største tilbudstjeneste i Danmark inden for bolig- og byggerelaterede projekter hedder 3byggetilbud.dk. De har allerede hjulpet mere end 250.000 danskere med at indhente tilbud og spare penge på deres respektive byggeopgaver, og du kan ret hurtigt og nemt gøre det samme selv.

Sådan bruger du 3byggetilbud.dk til at opstøve de bedste priser på støbning af fundament:

 1. Tilgå deres hjemmeside – Det kan du f.eks. gøre via linket her
 2. Udfyld formularen med de nødvendige kontaktinformationer og en god og fyldestgørende opgavebeskrivelse
 3. Send opgaven ind, så 3byggetilbud.dk kan sætte den i udbud blandt de kvalitetsgodkendte leverandører
 4. Efter et par dage modtager du typisk op til 3 gratis og 100% uforpligtende tilbud på din støbeopgave, og du kan blot takke ja til det mest attraktive eller afslå alle 3 tilbud uden forpligtelser

Den allerstørste grund til, at mange danskere vælge at bruge 3byggetilbud.dk til at indhente tilbud, er, at de kan spare en del tusinde kroner afhængig af opgavens størrelse og omfang. Det skyldes især, at de dygtige leverandører, som er tilknyttet 3byggetilbud.dk, skal konkurrere mod hinanden for at vinde din opgave.

Og eftersom det udelukkende er dig, der bestemmer i sidste ende, så vil de også konkurrere på prisen for at overbevise dig – dermed opnår du en række bedre og mere attraktive tilbud, end du måske ellers kunne have fundet på markedet.

Hør mere om 3byggetilbud.dks entreprisegaranti

Støbning af fundament pris: Hvad koster det?

Måske sidder du med følgende tanke: Hvad koster det at støbe fundament? Prisen på støbning af fundament afhænger dog af så utrolig mange variabler, at det er umuligt at give et entydigt svar på spørgsmålet – desværre.

Men vi kan præsentere dig for nogle priseksempler på konkrete opgaver, så du kan få en fornemmelse for m2-prisen på nye fundamenter.

Som sagt svinger prisen utrolig meget ud fra en række ting; hvilken type bygning eller konstruktion skal fundamentet bruges til? Garage? Skur? Flagstang? Hus? Noget helt andet? Derudover afhænger prisen af f.eks. boligens fremkommelighed; er der plads til gravemaskiner osv.?

Og hvad med materialer? Antal m2? Fundamentets dybde og bredde? For ikke at tale om, hvorvidt der skal graves ud til fundamentet eller ej, eller om der skal mures op omkring fundamentet i samme ombæring eller ej.

Som du nok kan fornemme, så er det en mere kompleks opgave end som så, når man skal udregne prisen for støbning af et fundament. Derfor anbefaler vi også altid, at du bruger en tilbudstjeneste som f.eks. 3byggetilbud.dk til at indhente helt specifikke prisoverslag og tilbud på din unikke og konkrete opgave.

Vi har dog været lidt på forkant og har indhentet et tilbud på en konkret opgave, så du kan se et eksempel på, hvad et nyt fundament evt. kunne koste. Vær imidlertid opmærksom på, at prisen er vejledende og fortsat kan svinge afhængig af valg af leverandør.

Eksempel på pris på støbning af fundament til hus:

 • Støbning af fundament uden opmuring
 • Antal m2: 100
 • Antal gulvafløb: 2
 • Fundamentets dybde: 100 cm
 • Prisoverslag: Ca. 260.000 kr. inkl. moms

Vi har også været forbi en række andre murerfirmaer og kigget nærmere på deres priser, så det bliver lidt mere konkret. Så herunder ser du endnu et priseksempel på en støbeopgave med lidt flere detaljer hentet fra et konkret firma.

Eksempel på pris på støbning af randfundament og gulv på 100 m2:

 • Adgang til gravemaskine påkrævet
 • Boligareal på minimum 100 m2
 • Fundamentets dybde: 90 cm
 • Fundamentets bredde: 39 cm
 • Opgravet jord køres ikke væk men placeres på grunden
 • Støbning af render
 • Horisontal armering
 • Ankre for vindtrækbånd
 • Opmuring med 2 skifter Leca-term blokke
 • Udlægning af EPS-flamenco
 • Radonspærre
 • Støbning af 12 cm armeret betongulv
 • Prisoverslag: Ca. 140.000 kr. inkl. moms

Som det også fremgår af de to forskellige priseksempler herover, så er der store forskelle at finde afhængig af opgavens omfang og type. Derfor bliver du nødt til at indhente tilbud selv på din egen konkrete opgave, så du kan snævre dig ind på en mere specifik pris.

Hvilke typer fundamenter kan jeg få lavet gennem 3byggetilbud.dk?

Når du bruger en tilbudstjeneste som 3byggetilbud.dk til at indhente tilbud på dine byggeopgaver, så får du direkte adgang til en bred vifte af dygtige leverandører inden for alverdens faglige afgreninger af byggebranchen.

Dette gælder også for opgaver, der indebærer arbejde med støbning af fundament, opmuring, gulvlægning mv. Dermed kan du bruge deres tilbudstjeneste til at indhente tilbud på støbning af fundament til en lang række bygninger og konstruktioner, og ikke kun støbning af fundament til huse.

Herunder ser du en liste med eksempler på nogle af de bygninger, du kan få lavet fundament til via 3byggetilbud.dk:

 • Støbning af fundament til garage
 • Støbning af fundament til skur
 • Støbning af fundament til sommerhus
 • Støbning af fundament til drivhus
 • Støbning af fundament til flagstang
 • Støbning af fundament til udestue

Ved nogle af de mindre opgaver, f.eks. støbning af fundament til flagstang eller drivhus, eller hvis du vil støbe fundament til terrasse eller udestue, så er det muligt at angribe det på gør det selv-måden.

Du skal dog have styr på dimensionering af fundamentet, uagtet at det ikke skal bære en hel murermestervilla. F.eks. kan et dårligt fundament under en terrasse stadig føre til sætningsskader og dermed en skæv eller ødelagt terrasse.

Bliv klogere på støbning af fundament i videoen her:

Hvornår er det en god idé at få støbt nyt fundament?

Du kan med fordel overveje at få støbt nyt fundament, hvis du skal bygge helt nyt og dermed starter fra bunden. Dog kan det også give mening at få opdateret dit nuværende fundament, hvis der er begyndt at komme revner, sætningsskader og fugtskader.

Det er vigtigt, at du ikke ignorerer faresignaler såsom fugt og revner, da huset i allerværste fald kan styrte sammen, hvis fundamentet er i uorden. Hvis det gamle fundament er støbt oven på dårlig jord og dermed et dårligt underlag, så vil det med tiden begynde at gå i stykke, og du skal skynde dig at få et bud på, hvordan og hvorledes du skal forholde dig og evt. få støbt et nyt fundament, så der ikke sker yderligere ulykker.

Få 3 gratis tilbud på støbning af fundament

Læs også: 

Fundament pris pr. m2

Skriv en kommentar