Tips & Råd

Tagrensning pris

tagrensning pris

Tagrensning kan få dit tag til at se nyt og pænt ud igen. Du kan selv lave en primitiv tagrensning med en kost, men bør overlade det til de professionelle at stå for en grundigere rensning af taget.

Ligegyldigt hvilket materiale dit tag er lavet af, vil det med tiden komme til at se slidt ud og få forskellige former for belægninger og mos. Det er rigtig ærgerligt at skulle leve med et tag, der ikke ser pænt ud. Det kan derfor være værd at overveje at få renset dit tag.


Få 3 gratis tilbud på rensning af dit tag

Vil du gerne spare tid og penge? I så fald bør du se nærmere på 3byggetilbud.dk. Det er nemlig Danmarks største formidler af byggeopgaver inkl. tagrensning.

På 3byggetilbud.dk kan du gratis og uforpligtende få tre tilbud på rensning af taget. Det vil sige, at du har gode muligheder for at få de bedste priser som muligt. Billedet herunder viser hvor nemt det er at bruge 3byggetilbud.dk.

sådan virker 3byggetilbud.dk

Få 3 gratis tilbud på tagrensning


En tagrensning foregår altid ved, at den professionelle tagrenser renser taget med rent vand. På et almindeligt parcelhus kan tagrensningen sagtens foretages var jorden, mens tagrensning af etagebyggeri kræver stillads. Alt vand og mos fra taget bliver opsamlet, så det ikke løber ud i kloakken eller ned på jorden.

Når taget er frit for mos og belægninger, kan du vælge at få det imprægneret og malet. Det giver et meget flot resultat. Det vil næsten ikke være til at se, at det er det samme tag bagefter. Samtidig kan det muligvis forlænge levetiden på dit slidte tag, hvis du ikke har råd til at få taget skiftet nu.

Pris på tagrensning

Prisen på at få renset dit tag ligger typisk på mellem 6000 og 9000 kroner alt efter tagets størrelse. Bor du meget langt fra det firma, der skal udføre tagrensningen, vil der også være en del køretid forbundet med opgaven for tagrenseren. Det vil han oftest også tage sig betalt for, hvorfor det kan betale sig at finde en tagrenser, der bor tæt på dig eller gå sammen med naboerne, for at deles om transportomkostningerne.

Som udgangspunkt er det dog ikke mange penge, du skal bruge på en tagrensning i forhold til, hvor meget et nyt tag vil koste dig. Hvis du overvejer at skifte tag, fordi du synes, at dit gamle tag er blevet for grimt, kan der altså være mange penge at spare ved at få det renset i stedet.

Pas på ikke at vælge et for billigt firma. denne artikel fra Vejle Amts FolkebladSelvom det frister at vælge det billigste tagrensningsfirma på markedet, så er det ikke altid den bedste løsning. I kan du læse om en person, der endte med at betale 10.000 kr. i bøde, fordi han havde valgt et forkert firma, der ikke havde styr på tingene. Så tænk over, hvem du hyrer til opgaven!

Få tre tilbud på tagrensning

En tagrensning som den, der er beskrevet ovenfor, er ikke en, du skal kaste dig ud i på egen hånd. Det er vigtigt at have det rigtige udstyr til det. Det er ikke bare til at rense taget, men også det rigtige sikkerhedsudstyr i forbindelse med eventuelt arbejde på taget. Det kan for eksempel være stillads, seler og liner til at blive spændt forsvarligt fast.

Hvis du gerne vil have lavet tagrensning på dit tag, må du derfor have fat på en professionel til at gøre det. Der findes mange dygtige og professionelle tagrensere, der kan hjælpe dig.

3byggetilbud.dkMen vælger du selv at ringe rundt for at indhente priser, ender du oftest med at ringe til langt flere end de 3 tagrensere, du som minimum bør kontakte, for at få et retvisende billede af prisniveauet. Vil du gerne spare noget tid på at indhente tilbud, kan du i stedet anvende hjemmesiden 3byggetilbud.dk til at finde tre lokale firmaer, der kan give dig et tilbud på opgaven. 3byggetilbud.dk gør det helt gratis. Så der er ingen udgifter forbundet med at bruge tjenesten.

Få 3 gratis tilbud på tagrensning

Det skal du være opmærksom på, inden du hyrer en tagrenser

Når du gerne vil have lavet en tagrensning, skal du selvfølgelig ikke kun gå efter den billigste. Det er også vigtigt, at du finder en, der kan give dig det resultat, som du ønsker.

En tagrenser behøver nemlig ikke at have en formel uddannelse for at kunne åbne en virksomhed. Det gør, at der indenfor faget også er mange lykkeriddere, der egentligt ikke ved, hvordan de skal gribe det an på en forsvarlig måde. Hverken for dem selv eller for dit tag. Det kan derfor godt være, at de kan tilbyde dig en billig pris, men det er ikke sikkert, at du vil få et godt resultat ud af det.

Når du selv sidder og søger efter en tagrenser, kan det være svært for dig at styre uden om lykkeridderne. Der vil dit fokus ofte ligge på prisen. I det tilfælde kan det være en fordel, at du bruger en service som 3byggetilbud.dk. De er dagligt i kontakt med en masse forskellige håndværkere og får løbende feedback fra de mennesker, de har hjulpet. De ved derfor, hvem der reelt kan noget, og det er selvfølgelig dem, som de vil henvise til dig.

Hvor tit bør du få renset taget?

Hvor tit du bør få renset dit tag, afhænger i høj grad af, hvor hurtigt alger, mos og andre vækster vokser på taget. Ligger hele eller dele af taget, får algerne hurtigt fodfæste, hvis ikke taget er imprægneret, så vand og fugt kan løbe fra.

Får algerne først fat, går der ikke længe før mos, ukrudt og større planter, kan begynde at gro på taget. Algevæksten holder på fugten og rodnettet fra alger og de større planter vil snart trænge ind i mellemrummene mellem tegl og tagplader. Det åbner op for at fugt og vand kan komme ind under taget Det kan sætte gang i rod i tagkonstruktionen og skimmelvækst i loftsrummet, der hurtigt kan sende spore rundt i hele huset.

Så lige så snart algevæksten er fremtrædende på taget, bør du få renset det og imprægneret det. Derved mindskes algernes skadelige virkninger på taget.

Kan tagrensning forlænge dit tags levetid?

Nogle tagrensere påstår, at det kan forlænge dit tags levetid med mellem 30 og 50 år at få renset taget. Eksperterne på området er dog meget uenige med tagrenserne i forhold til det. De mener ikke, at der er belæg for at sige, at tagrensning kan forlænge tagets levetid. De mener udelukkende, at det er et kosmetisk indgreb på taget.

Har du et gammelt og slidt tag, der ikke længere er tæt, bør du altså få det udskiftet til et nyt tag. Kun hvis taget er i god stand, men er dækket af mos eller belægning, kan en tagrensning give god mening. Det vil få taget til at se pænere ud og måske forlænge levetiden en smule.

Sparer jeg penge ved en tagrensning?

Hvis du havde overvejet at skifte dit tag, fordi det var grimt, kan du spare mange penge på at få det renset i stedet. Ellers vil det umiddelbart primært være et kosmetisk indgreb, der ifølge tageksperter ikke forlænger tagets levetid nævneværdigt, lige som det ikke gør taget hverken mere tæt eller efterisolerer boligen bedre.

Så tagrensningen giver dig primært et flottere tag, som du kan glæde dig over. Hvis du går med tanker om at sælge dit hus indenfor en overskuelig fremtid, kan det også være med til at give dig nogle flere penge for huset.

For mulige købere kan ikke lide et hus, der har et tag, der er fuldt af belægninger og overgroet med mos. Så bliver de bekymrede for tilstanden af taget – også selvom der ikke er noget galt med det. Har du derimod et flot tag, vil det give dem noget mere ro i maven, og måske gøre, at køberne vil give nogle flere penge for huset.

Sådan kan du selv rense dit tag

Hvis du vil fjerne mos og belægning på dit tag, er den bedste måde, at du tager en stige og bruger en hård kost til at fjerne belægningen med. Det er altså en metode, der kræver masser af knofedt og hårdt arbejde.

Dit tag vil have godt af, at du med jævne mellemrum skrubber mos og belægning af det. Men det er ikke noget, du bør give dig i kast med uden den fornødne afskærmning og stillads. For selv om du er privatperson, gælder arbejdslovgivningen og bliver du grebet i at overtræde den, kan du idømmes de samme bøder som et professionelt firma.

Særlige forholdsregler ved tagrensning af eternittage fra før 1987

Har du et eternittag fra før 1987, er du desværre nødt til at glemme alt om at rense det selv. Der er nemlig særdeles sundhedsskadelig asbest i de ældre eternittage, og det vil blive hvirvlet op, når du begynder at skrubbe mos af det.

Derfor bør du overlade dette arbejde til professionelle tagrensere med specialudstyr til at håndtere eternitstøvet og det eternitholdige rensevand fra tagrensningen.

Det sikreste er dog at skifte taget. Det er dog dyrere end ved andre tagbelægninger, fordi det kræver ekstra sikkerhedsforanstaltninger og miljørigtig bortskafning af de gamle tagplader.

Her kan du eventuelt få 3 tilbud på arbejdet gennem 3byggetilbud.dk. Så kan du vurdere, om det er noget, du har råd til nu, eller om det er noget, som du først er nødt til at spare sammen til eller optage lån for at få foretaget.

Skriv en kommentar