Landbrug

Tilstandsrapport på landejendom

tilstandsrapport landejendom

Går du rundt med en drøm i maven – en drøm om at flytte på landet? Går du og spekulerer på, hvordan det mon er at bo i et lille hyggeligt hus omgivet af marker, køer og med højt til loftet? Rigtig mange danskere flytter hvert år fra byen til landet for at udleve netop denne form for drøm.

Og selvom idyllen er tiltalende, og der er rigtig mange gode ting ved at bo på landet, skal du alligevel være opmærksom på en række problemstillinger, som eventuelt kan opstå i forbindelse med flytning fra by til land.


sådan virker 3byggetilbud.dk

Indhent tilbud via 3byggetilbud og spar penge

Få 3 gratis tilbud på en tilstandsrapport her


Du skal være opmærksom på tilstandsrapporten

En af de væsentlige ting, du skal være opmærksom på, er tilstandsrapporten på den bolig, du ønsker at købe. En tilstandsrapport bruges kort sagt til at redegøre for boligens tilstand; Er der fejl og mangler? Hvis ja, i hvor stor grad? Og kan du eventuelt bede sælger om at udbedre nogle af skaderne inden handlen?

I denne artikel kigger vi lidt nærmere på netop tilstandsrapporter i forbindelse med køb og salg af landejendomme.

Hvad koster en tilstandsrapport på en landejendom?

Et af de første og vigtigste spørgsmål for mange er naturligvis prisen. Heldigvis koster en tilstandsrapport ikke det hvide ud af øjnene, og slet ikke taget i betragtning, hvor store summer du sandsynligt alligevel har fremme på bordet qua handlen af ejendommen.

Generelt set siger man, at udfærdigelsen af en tilstandsrapport koster et sted mellem 3.000 kroner og 7.000 kroner. Det afhænger dog af en række variable heriblandt boligens størrelse. Og da en landejendom sagtens kan være ganske stor i forhold til boliger inde i byen, kan prisen for en samlet tilstandsrapport dermed også godt være en anelse højere.

Hvis du ønsker at finde en kvalitativ, men billig udbyder af en tilstandsrapport på landejendomme, og dermed få klarlagt hvad det egentlig kommer til at koste sådan i runde tal, så findes der heldigvis en løsning. Du kan klikke dig ind på en hjemmeside såsom 3byggetilbud.dk, hvor du kan sende din opgave i udbud blandt professionelle byggesagkyndige.

De vil så byde ind på din opgave, så de kan få lov til at hjælpe dig med tilstandsrapporten. Dette skaber en konkurrence blandt firmaerne, hvormed prisen bliver ganske attraktiv for dig.

Hvem skal lave min tilstandsrapport?

Når du skal have lavet en tilstandsrapport skal du bruge en byggesagkyndig. Det er en certificeret og uddannet person – typisk fra et større firma –, som kommer ud til boligen og gennemgår den fra kælder til kvist.

Ud over at undersøge og fejlsøge selve boligen vil den byggesagkyndige også kigge nærmere på eventuelle tilbygning og sidebygning. En landejendom kan som bekendt sagtens indebære et værksted, en lade og lignende sidebygning ud over selve hovedbygningen.

Dette sikrer, at du får et komplet og fuldstændig klart overblik over hele ejendommens samlede tilstand. Mange ældre landejendomme lever nemlig ikke op til de gængse forventninger og/eller krav til både varme- og elinstallationer samt isolering.

Derfor er det altid en god idé med en tilstandsrapport, især hvis du er køberen. Dermed ikke sagt, at sælger ikke også kan have gavn af at få udfærdiget en tilstandsrapport på sin landejendom – dette er nemlig med til at kortlægge eventuelle steder i boligen, der kan forbedres for at give salgsprisen et nøk opad.

Ønsker du at tegne ejerskifteforsikring? Vær opmærksom på følgende

Hvis du vil tegne en ejerskifteforsikring, hvilket som regel er det mest fornuftige ved enhver ejendomshandel, så skal du være opmærksom på, at det ikke altid er muligt ved køb og salg af landejendomme.

Det er obligatorisk med en tilstandsrapport, hvis du ønsker at tegne en ejerskifteforsikring. Men det er faktisk slet ikke muligt at forsikre boligen med sådan en, hvis der er tale om en landejendom med landbrugspligt. Dette skal du derfor altid være opmærksom på, når du overvejer at købe bolig på landet.

 

Skriv en kommentar