Sponsoreret

Undgå, at boligdrømmen brister

Renten er på det laveste niveau i mange år, og flere af flere benytter sig af de billige lånemuligheder og bygger det nye drømmehus. For de fleste er det dog en forudsætning, at den tidligere bolig bliver solgt, og det kan kaste grus i maskineriet. Både boligsalg og nybygning er store beslutninger, som kan belaste både økonomien og psyken. Det er desværre ikke ualmindeligt, at belastningen er dråben, der får bægeret til at flyde over rent parforholdsmæssigt. Læs med her og få et par tips til, hvordan I sammen klarer jeg igennem skærene.

Sæt den eksisterende bolig til salg i god tid

Alt afhængig ag jeres økonomiske situation, kan banken kræve, at den eksisterende bolig er solgt, før byggeriet af nyt hus kan påbegyndes. Det kan betyde, at I må acceptere en midlertidig boligsituation nogle måneder. Det er imidlertid noget, de fleste kan se sig ud over, når drømmeboligen er i udsigt. Men allerede før I begynder at drømme, bør I som det første få godt overblik over økonomien. Bestil gratis salgsvurdering hos ejendomsmægleren og book efterfølgende møde med banken. Det vil som regel kunne give jer et ret præcist billede af, hvordan mulighederne ser ud.

Hvis projektet ser fornuftigt ud, er det med at få den eksisterende bolig sat til salg hurtigst muligt. Alt afhængigt af geografi og flere andre faktorer, kan liggetiden være betydelig. Interessen fra potentielle købere – eller eventuelt manglen på interesse – vil kunne give jer et fingerpeg om, at prissætningen og dermed fremtidsplanerne er realistiske.

Overvej selvbyg eller medbyg

Ofte kan man stå i en situation, hvor der måske kun mangler et par hundrede tusinde i at drømmehuset kan realiseres. Her kan selvbyg eller medbyg være en mulighed, hvis jeres arbejdssituation i øvrigt tillader det. Kan I for eksempel afse nogle timer hver dag til at gå til hånde for håndværkerne, er det ofte muligt at få nedslag i prisen. Der er som regel også mulighed for at påtage sig en del af slutarbejdet som for eksempel opsætning af gipslofter og lignende.

Der kan spares ganske mange penge, hvis man selv påtager sig nogle af byggeopgaverne, men vær opmærksom på, at det kan blive en stor belastning for familien, hvis hverdagen i forvejen er godt fyldt ud. Omvendt kan det være sjovt, hvis I sammen kan hygge jer med det.

Har du set? Sådan får du den bedste pris på byggesagkyndig

Hvis I uheldigvis bliver en del af statistikken

En alt for stor del af parforholdene i Danmark ender i skilsmisse, og når det sker, er det ofte i forbindelse med stressede og overbelastede periode i livet som for eksempel ved boligskifte. En skilsmisse kan sagtens foregå i god ro og orden, men er parterne ikke enige om tingene, risikerer det at gå i hårdknude. Derfor er det som regel en fordel allerede tidligt i forløbet at alliere sig med en advokat, som kender situationen og kan hjælpe jer, og ikke mindst børnene, helskindede igennem processen.

Der er mange udmærkede muligheder for advokathjælp, og et af dem er Nexus Advokater, som har deciderede familieadvokater med speciale i håndtering af netop disse situationer. Brug denne familie advokat, hvis I vil guides sikkert igennem.

Det rent menneskelige er selvfølgelig vigtigst, men de økonomiske konsekvenser kan også være alvorlige i situationen. I står måske med et nybygget hus, som ingen af jer har råd til at sidde i på egen hånd. Også her kan advokaten bistå med rådgivning. Men tag også banken med på råd så tidligt i forløbet som muligt. Her vil der ofte være forståelse for problemerne, og der vil ofte kunne bevilges lidt ekstra luft i økonomien til at klare en overgangsordning.

Skriv en kommentar