Gør gammelt gulv som nyt igen

Ældre huse har rigtig meget personlighed, og det kan være en fornøjelse at overtage en gammel villa. Desværre er der også mange udgifter ved at overtage en ældre bolig, der kræver istandsættelse. Det kan blive en dyr omgang.

Manglende isolering

Selvom mange bare gerne vil gøre et hus pænt, så er det i første gang levekomforten, der er værd at investere i. Badeværelset er måske gammelt og grimt, men det betyder ikke meget i forhold til, hvis det trækker ind fra alle sider om vinteren. Heldigvis er der råd at hente, for man behøver ikke udskifte hele boligen.

Et godt første skridt er at skifte vinduer. Vinduer er i dag blevet meget energivenlige, og vinduer skal ikke være mange år gamle før varmen siver ud af dem.

Mange ældre boliger har hule mure, og det er bestemt ikke optimalt. Du kan dog forholdsvis billigt isolere i disse boliger, for murene er i sig selv ofte fine. Ved at lave et lille hul i den ydre mur, kan man få adgang til hulrummet. Derefter kan man indsprøjte isolerende materiale og nemt lukke hullet igen. Det er nemt og ikke videre invasivt.

Ligesom med hulmursisolering, er der også andre områder på boligen, som man kan forbedre uden de store invasive indgreb.

Gammelt, men godt

Det vigtigste der er at sige om gamle boliger, er at de ofte er bygget i en tid, hvor der ganske enkelt blev brugt bedre materialer. Dette forandrede sig markant for omkring 40 år siden, hvor man begyndte at gå mere op i at bygge mange boliger hurtigt, end at lave noget der holder.

Derfor kan du sagtens så med et hus, som er 80 år gammelt, mens stadig bedre kan betale sig at renovere på, end et der kun er 40 år gammelt.

Det er derfor værd at undersøge, om det virkelig er alt i din bolig, der skal udskiftes. Du kan meget vel sidde på gode materialer uden at vide det.

Næsten nye gulve

Gulvene er ét af de områder, hvor gamle huse ofte kan byde på høj kvalitet. Måske dækker det gamle, støvede gulvtæppe over et trægulv, eller også er der synligt trægulv, som har oplevet en del slid. Hvis bare gulvet er lavet af ordentligt træ, så betyder det intet.

Gode gulvbrædder kan altid slibes ned, og kan så enten lades ubehandlede eller få en gange lak. Det er meget billigere end at lægge nye gulve, og ofte bliver det mindst lige så pænt.

www.gulvkanonen.dk kan du læse mere om mulighederne for gulvbehandling. Du kan også se billeder fra tidligere opgaver, så du kan se, hvor flotte gulvene kan blive. Som en ekstra bonus har professionelle gulvslibere også udstyr, der næsten ikke støver.

Hvis du overvejer nye gulve, er dette derfor en mulighed, som du bestemt bør undersøge. Selvom gulvene umiddelbart er grimme, kan der sagtens gemme sig et smukt gulv under mange års slid.

Skriv en kommentar