Inde

Jordvarme under huset

jordvarmeanlæg pris

Jordvarme er en vedvarende varmeressource, som udnytter den varme, der allerede er i jorden. Du får bygget et anlæg under huset, som består af en jordslange og en varmepumpe. Disse vil herefter forsyne dit hus med varme, og det resulterer i et langt mindre CO2-udslip end ved almindelig varmeforsyning, for ikke at glemme de finansielle gevinster, som du vil opnå i fremtiden.

At få jordvarme under huset er bestemt værd at overveje, hvis du er på vej til at bygge et nyt hus – eller blot ønsker at få lavet en god og miljørigtig fremtidsinvestering i din nuværende bolig. Så lad os se lidt på prisen og hvordan, du kan få det ordnet.

Pris på jordvarme

Lad os først og fremmest sige, at jordvarme ikke er billigt. Du kan forvente at skulle betale omkring 120.000 kroner for at få det lavet ved et almindeligt hus. Hvis du er på vej til at bygge nyt hus (og samtidig ønsker jordvarme) bliver det en smule billigere. Og prisen varierer naturligvis fra udbyder til udbyder – nogle gange kan du få tilbud på helt ned til 80.000, mens prisen andre gange overstiger de 120.000. Det afhænger lidt af omstændighederne.

Vi anbefaler 3byggetilbud.dk, hvis du vil have den billigste pris

Hvis du ønsker et godt tilbud på jordvarme under huset – og dermed også en helt specifik pris – kan du benytte 3byggetilbud.dk. Her skal du bare sende en formular af sted, hvor du beskriver den opgave, som du gerne vil have løst. Det er super enkelt og gratis. Senere vil 3 byggesagkyndige vende tilbage med nogle tilbud, hvor du har mulighed for at vælge et af dem, hvis ellers du finder det attraktivt nok. Du kan også vælge at sige nej tak – der er nemlig ingen binding eller forpligtelser, når du benytter siden.

Gå til 3byggetilbud.dk

Så meget kan du spare nu og i fremtiden

Igen er det svært at komme med et helt specifikt tal, men du kommer til at spare en del. Solen, der varmer jorden, er kilde til din nye varmeenergi, og det betaler du naturligvis intet for. Omdannelsen til energi koster en smule, men det betaler sig selv hjem igen mange gange, hvis du for eksempel sammenligner med varme fra et oliefyr.

De fleste vil komme til at spare et sted mellem 5.000 og 10.000 kr. om året ved at benytte jordvarme under huset. Det betyder, at investeringen har tjent sig selv ind igen i løbet af godt 10-15 år. Et jordvarmeanlæg har normalt en levetid på mere end 30 år, så du kommer til at spare/tjene en del. Du gør også en god gerning for miljøet ved at bruge jordvarme.

Sørg for en god isolering

Hvis du vil have lavet jordvarme, er det vigtigt, at dit hus er godt isoleret. Med det mener vi, at dit loft helst skal være isoleret med mindst 250 mm. Derudover skal der også helst være lavet hulmursisolering. Hvis du er ved at bygge et helt nyt hus, giver det selvfølgelig sig selv, at du får isoleringen på plads – men hvis du overvejer jordvarme til dit nuværende hus, skal du altså se på isoleringen først. Igen kan du med sikkerhed få et godt tilbud via 3byggetilbud.dk.

Læs også: Jordvarme pris

Skriv en kommentar