Hvad koster det at rive et sommerhus ned? Hvilke regler gælder der? Og hvordan sikrer du dig selv det bedste tilbud til prisen?
Disse og lignende spørgsmål ser vi nærmere på i denne guide, så du er klædt bedst muligt på, inden du går i gang med nedrivningsarbejdet.
Det kan give mening at rive sit sommerhus ned, hvis det efterhånden er så gammelt og slidt, at det dårligt kan svare sig at renovere det. Danske sommerhuse bliver kun mere og mere eftertragtede i disse år, så der kan også være gode økonomiske gevinster ved en nedrivning for så enten at sælge grunden tom eller bygge nyt.
Lad os lægge ud med at kigge lidt på, hvordan du indhenter de skarpeste tilbud til prisen og dermed sparer mest muligt på nedrivningsarbejdet.
Få 3 gratis tilbud på nedrivning af sommerhus
Sådan sparer du mest muligt på nedrivning af sommerhus
Når du skal have revet dit sommerhus ned, skal du bruge et kvalificeret nedrivningsfirma, som kan tage ansvar for opgaven. Typisk skal der bruges store maskiner, køres materialer væk osv., og dermed kan det hurtigt blive en uoverskuelig og nærmest umulig opgave at klare egenhændigt.
Der er imidlertid store prisforskelle mellem de enkelte nedrivningsfirmaer, og derfor skal du ikke bare lukke øjnene og vælge et tilfældigt firma. Du bør indhente tilbud fra forskellige firmaer og sammenligne priser på disse tilbud, så du har de bedste odds for at få et godt tilbud til prisen.
Det kan dog være tidskrævende og bøvlet at indhente tilbuddene selv – og hvem skal du desuden overhovedet kontakte? Vi anbefaler derfor altid, at du bruger en af de gode og gratis tilbudstjenester, som findes på nettet allerede.
3byggetilbud.dk giver dig bedste pris på nedrivning
Den mest anvendte og populære blandt byggerelaterede opgaver i Danmark hedder 3byggetilbud.dk. På deres hjemmeside kan du hurtigt, nemt og gratis indhente op til 3 uforpligtende tilbud på din nedrivningsopgave, og du kan til enhver tid takke nej til alle tilbuddene uden at have brugt så meget som en krone.
Sådan bruger du 3byggetilbud.dk til at indhente priser og spare penge på nedrivning af sommerhus:
- Du klikker dig ind på deres hjemmeside via linket her
- Du udfylde de påkrævede felter med kontaktinformationer – nogle gange kan 3byggetilbud.dk’s formidlere have behov for at spørge mere ind til specifikke elementer af opgaven for at kunne give dig så relevante tilbud, som muligt
- Du udfylder opgavebeskrivelsen så godt, som du kan. I vores tilfælde med nedrivning af sommerhus kan det være relevant at nævne, hvor gammelt huset er, hvilke materialer der indgår i konstruktionen, hvor i landet det ligger mv.
- Du sender opgaven ind til 3byggetilbud.dk, som så sætter den i udbud blandt deres kvalitetsgodkendte leverandører
- Du modtager efter højst et par dage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave
Den helt store fordel ved 3byggetilbud.dk er selvfølgelig, at leverandørerne er i benhård konkurrence med hinanden for at vinde din opgave, og dermed presses prisen ned til fordel for dig. Dernæst har det den fordel, at du ikke forpligter dig til noget som helst – du kan altid takke nej til alle 3 tilbud, du modtager, hvis du fortryder eller har fundet et alternativ i mellemtiden.
Nedrivning af sommerhus pris: Hvad koster det?
Selvom et sommerhus er noget lettere at komme af med end en helårsbolig, så koster det selvfølgelig stadig en sjat at få det revet ned. Prisen på nedrivning af sommerhuse er dog umulig at sige noget helt konkret om, da det kommer an på utrolig mange ting.
Først og fremmest afhænger prisen af boligens størrelse og type. Er der anvendt specielle materialer, som er sværere at få revet ned og fjernet? Og hvad med fremkommeligheden? Deltager du selv i arbejdet og opnår dermed en lavere pris? Disse og andre spørgsmål har indvirkning på din slutpris.
Vi har dog gjort lidt forarbejde for dig og fundet ca. priser på nedrivningsarbejdet – det kan du se herunder.
Priseksempel på nedrivning af sommerhus:
- Størrelse på huset: 100 m2
- Type: Træsommerhus
- Tagkonstruktion: Fladt
- Opført i: 70’erne
- Pris: Ca. 75.000 kr.
Vær opmærksom på, at hvis du alligevel skal bygge nyt på grunden efter nedrivningen, så kan det give god mening at indhente et samlet tilbud fra et entreprenørfirma. Dette skyldes, at du dermed kan forhandle en højere rabat og bedre pris på selve nedrivningsdelen af arbejdet, hvis du alligevel bruger penge på opførelsen af et nyt sommerhus bagefter.
OBS: Husk altid på at indhente tilbud fra forskellige leverandører, hvad enten det er et nedrivningsfirma eller et entreprenørfirma. Brug evt. 3byggetilbud.dk’s gratis tilbudstjeneste via linket her på siden.
Det skal du huske på, når du river dit sommerhus ned
Når du skal til at rive et sommerhus ned, så er der nogle regler og forhold, du skal være opmærksom på. Afslutningsvis bruger vi denne sidste del af guiden til at give dig god råd til, hvad du bør huske på og evt. undersøge, inden du går i gang.
Først og fremmest kan da være kommunale bestemmelser, du skal være opmærksom på. Uanset hvad, så skal du melde nedrivningen til kommunen; også selvom det er et gammelt og faldefærdigt sommerhus. Når du har fået godkendt nedrivningen, så gælder godkendelsen et år frem.
Derudover skal du undersøge, om affaldet og restmaterialerne skal destrueres på bestemte måder i din kommune – du kan evt. tage en snak med dit udsete nedrivningsfirma om de gældende regler. De vil som regel være behjælpelige med at skaffe affaldet af vejen for dig.
Sørg også for at undersøge kommunens lokalplaner, og tjek, om huset befinder sig i en landzone. Dette kan have betydning for såvel nedrivningsarbejdet og et evt. nybyggeri efterfølgende. Dertil skal du have fat i sommerhusets bygningsnummer, som finder via BBR-registret.
Sidst men ikke mindst er det afsindig vigtigt, at du ikke bare går i gang med noget af nedrivningsarbejdet selv, hvis du har en mistanke om asbest eller andre skadelige byggematerialer. Mange ældre sommerhuse blev i sin tid opført med brugen af disse materialer, og der findes stadig enkelte huse rundt omkring i landet, som kan være sundhedsskadelige at rive ned.
Læs også:
Skriv en kommentar